Tesla laajentaa vihdoin Supercharger-latausverkkoaan

Päivitys 17.1.2016: Supercharger -pikalaturit ovat nyt avautuneet. Paikat ovat Vierumäen Matkakeidas, Äänekosken ABC Hirvaskangas sekä ABC Pyhäjärvi (aivan Vaskikellon vieressä).

Aika pitkään ehti olla Teslan www-sivujen Supercharger-pikalatausasemakartalla suunnitelmat Suomen lansirannikon sähköistämisestä. Facebookin Tesla-ryhmän keskusteluissa tätä suunnitelmaa on moneen kertaan ihmetelty, konsensus tuntuu olevan se että nelostie Heinolasta pohjoiseen kannattaisi hoitaa ensin.

Ilmeisesti toiveet on kuultu, sillä Supercharger-verkko laajenee vuodenvaihteen tienoilla. Kovasti pikalataustyömaan näköinen asia on ilmestynyt Vierumäen matkakeitaalle, kattaen muun muassa tutunnäköisen muuntamokopin. Myös Teslan Supercharger-kartta on päivittynyt.

Supercharger Suomessa

Tältä Vierumäellä näytti aikaisemmin tänään:

Supercharger Vierumäki

Taustalla oleva siniharmaa pömpeli lienee muuntamo, jolle ollaan jo kaivettu reittiä esille maahan. Edessä saattaa olla kallion louhintaa, jotta kaapeli saadaan riittävän syvälle. Vierumäen Matkakeidas on muutenkin hyvä paikka tuoda latausasema, sillä huoltamon ohi kulkee suurjännitelinja. Vierumäellä on huoltiksen lisäksi Versowoodin saha, jota varten tuhdiksi tehtyä sähköverkkoa pääsee hyödyntämään jatkossa myös Tesla-kuskit.

Jos Matkakeitaalle todella tulee Teslan pikalatausasema, olisi se Suomen ensimmäinen ABC-ketjun ulkopuolelle rakennettu latausasema. Matkakeidas on osa Nesteen ketjua.

Tulevat Supercharger-asemat mahdollistavat sujuvan liikennöinnin nelostiellä Helsinki-Oulu -välillä, sekä Turun ja Tampereen alueella ajelun. Asemat ovat siinä määrin tiiviisti sijoitettuja, että myös tuleva Model 3 pienemmällä akustollaan kulkee asemalta toiselle, myös talvisaikaan.

Pidemmän kantaman Tesla 90D -mallilla voi täpötäyteen pusketulla akulla ajaa Teslan ilmoituksen mukaan jopa 520 km. Tämä matka riittää viemään Tesla-kuskin Vaskikellolta Leville asti, mutta edellyttää jo todella taloudellista ajamista. Onneksi matkan varrella on muitakin latureita kuin nämä Teslan omat – ja kukapa sitä haluaisi puolta tuhatta kilometriä istua vain autossa.

Kaiken kaikkiaan Tesla-kuskin pitkän matkan ajo muuttuu latureiden myötä huomattavasti helpommaksi.

Yksi kommentti artikkeliin ”Tesla laajentaa vihdoin Supercharger-latausverkkoaan”

Kommentointi on suljettu.