Avoin kirje Enstolle

Hyvä Ensto,

Olet tehnyt sähkötarvikkeita jo yli 60 vuotta. Kun Suomea teollistettiin ja sähköistettiin sotien jälkeisinä vuosikymmeninä, olit vahvassa roolissa tuomassa rasiaa ja sähkökaappia joka pirttiin. 

Vuosituhannen vaihduttua lähdit sähköautojen lataustoimintaan. Hieno kulminaatiopiste oli 2012 Red Dot Award, joka Chago -latauslaitteelle myönnettiin. Kyseessähän oli tyypin 2 latauslaite, jossa saattoi olla myös Suko-rasia.

Jännästi sekä Porvoossa, että Red Dotilla tuotteen testaus oli ilmeisesti jätetty tekemättä. Jo 2012 oli autoja jotka latasivat suurella 22 kilowatin teholla, mutta tämän edellyttämä paksu kaapeli ei mahtunut latauslaitteen luukun raosta ulos. Luukun lukitusmekanismi oli epäluotettava ja materiaali niin pehmeää että luukku vääntyi käytössä. RFID-lukija oli merkattu olemattomasti.

Nämä asiat tuotetestaus olisi paljastanut nopeasti. 

Chago-tornin latausluukku on todella ahdas kaapelille. Lataushybridin ohut kaapeli sen ali kuitenkin mahtuu.

Se on epäluotettava. Olinpa ostamassa hampurilaisia Konalassa tai ajamassa Lappiin ja siksi lataamassa Siikalatvalla tai Rovaniemellä tai Pellossa, joudun asioimaan Enston pikalatureilla. On yleisesti tiedossa että nämä laitteet ovat hitaita ja epäluotettavia. Aivan liian usein autoilija kohtaa kryptisen virheilmoituksen ja sähköt jäävät siirtymättä. Tämäkin asia olisi selvinnyt tuotetestauksella.

Sähköautoilijoita alkaa olla maassa jo merkittävä määrä. Latauslaite ei ole enää mielikuvatoimintaa, se on auton käyttövoiman jakelua. Monet sähköautoilijat ovat hyvätuloisia, monet heistä ehkä rakentavat itselleenkin taloa jonne tarvitaan sähkötarvikkeita.

Vierailin ystäväpariskunnan mökillä kesällä ja Enston sähkökaapin nähdessäni en innostunut laatutuotteesta. Sen sijaan mietin mitenhän tämän tuvan sähkölämmitys talvipakkasilla toimii, jos se on Enston tuotteen varassa. Hampurilainenkin maistuu huonommalta, jos odotettu auton lataus jää toteutumatta. Pikalatauslaitteesi tahraa brändiäsi joka päivä.

Lataustoimijat tuntuvat jo korvaavan laitteitasi toisen valmistajan laadukkaammilla tuotteilla. Tämä on hyvä sekä autoilijoille, että sinulle.

Ensto, sinä voit kantaa tuotteesi elinkaaren ansaittuun päätökseen. Tee maineteko: Vaihda korvauksetta kaikki Suomen vanhat, huonot Ensto-pikalaturit uusiin ja parempiin. Näin pystyisit jatkamaan Enston brändin näkyvyyttä ja kääntämään sen positiiviseksi myös mielikuvasi kannalta.

Maassa on ehkä parikymmentä tällaista laitetta, joiden omakustannehinta ja asennuskustannus mahtuisi helposti markkinointibudjettiisi ja näkyisi ehkä jossain liikevoiton laitimmaisissa desimaaleissa.

Käännä ongelma voitoksi. Tee tästä vaihtotyöstä näkyvä kampanja, jossa korostat tuotteittesi laatua ja ehkä kotimaisuusastettakin. Osoituksena luottamuksesta omiin tuotteisiisi, kutsu sähköautoilija lataamaan laitteellesi vaikka puolen vuoden ajan korvauksetta.

Ensto, suomalainen autoilija haluaa ajaa Suomessa ja ladata puhdasta käyttövoimaa suomalaisella latauslaitteella. Teet tämän tarpeettoman hankalaksi. Voit korjata tämän. Haluan uskoa suomalaiseen ja porvoolaiseen sähkötarvike- ja latauslaitetoimittajaan.

Hyvää vuoden jatkoa toivottaen, 

Tuomas

PS. Minut saa kiinni meiliosoitteesta tuomas.sauliala@gmail.com

Teksti ja kuvat: Tuomas Sauliala

2 kommenttia artikkeliin ”Avoin kirje Enstolle”

  1. Voin täysin allekirjoittaa tekstisi. Pikalatureiden kanssa minulla ei onneksi ole ollut juurikaan ongelmia – esimerkiksi Hyvinkään Hesburgerilla pikalaturi on toiminut täydellisesti, mutta toisaalta juuri nuo asiointilatauspisteet ovat valitettavan usein toimimattomia.

Kommentointi on suljettu.