Suomenlahden saaristo ja Tesla kuvin ja tekstein

Sähköautot ovat kelvottomia, koska en pääse mökille sähköautolla. Tämänsuuntaisia väitteitä kuulee aina silloin tällöin, ja tämähän on tietysti suurimmalle osalle meistä aivan hölynpölyä. Mutta vasta nyt pääsin ajamaan mäkkireissuni sähköisesti, ilman välilatausta ABC Piihovissa. Matkantekoa ilman minkäänlaista pohdintaa siitä riittääkö akku perille tai mikä on virrankulutus.

Alla oli luonnollisesti Tesla Model S, joka on vielä tällä hetkellä moneen mökkimatkaan ainoa yhdellä latauksella perille vievä mökkireissun täyssähkökauto. Tilastokeskuksen mukaan suomalaisten keskimääräinen mökkimatka on kuitenkin 90 kilometriä, tähän pystyvät käytännössä kaikki markkinoiden sähköautot.

Ja minun mökkimatkani on 162 kilometriä kauniille Kemiön saarelle. Sekin menee kertalatauksella kaikilla vähintään 30 kWh akun tarjoavilla autoilla jotka tänä vuonna tulevat Nissanilta, BMW:ltä ja Volkswagenilta.

Alla olleen Teslan 85 kWh akku olisi saattanut taloudellisessa ajossa riittää koko matkalle. Latasin akun kuitenkin täyteen yön yli. Ohessa reissu muutamin kuvin ja tekstein!

autovouhotus-tesla-0716
Piirsin Paimio Supercharger-aseman kuvaan, vaikka en siellä käynytkään. Matkan varrelle osui laturit myös Lohjassa, Salossa ja Pickalassa.
Tässä harvinaisessa omakuvassa pääsin itse edustamaan Kokkilan lossia odotellessa.
Tässä harvinaisessa omakuvassa pääsin itse edustamaan Kokkilan lossia odotellessa.
Harvinainen tapaus, eli ehjä, dieselin voimalla liikkuva Tesla.
Harvinainen tapaus, eli ehjä mutta dieselin voimalla liikkuva Tesla.
Meillä on poikkeuksellisesti kolmivaihevirtaa tarjolla. Mutta Schukokin olisi riittänyt.
Meillä on poikkeuksellisesti kolmivaihevirtaa tarjolla. Mutta Schukokin olisi riittänyt yön yli ladatessa.
tesla-kemio-0716-SMALL-set2-1
Kemiönsaaren läpi pohjois-etelä -suunnssa kulkeva päällystetty, mutta mutkainen ja mäkinen tie on mukava ajettava kaikenlaisilla autoilla.
Tammisaaressa pysähdyimme lataamaan valokuvauksellisista syistä. Matkanteko ei tätä edellyttänyt.
Tammisaaressa pysähdyimme lataamaan valokuvauksellisista syistä. Matkanteko ei tätä edellyttänyt.
Tammisaaren mainio Cafe Gamla Stan on aivan tässä nurkan takana.
Tammisaaren mainio Cafe Gamla Stan on aivan tässä nurkan takana.

 

Olen muuten ennekin mennyt mökille ja saaristoon sähköautolla: Nissan Leafillä, Volkswagen e-Golfilla ja GTE Golffilla.

Teksti ja kuvat: Tuomas Sauliala

2 kommenttia artikkeliin ”Suomenlahden saaristo ja Tesla kuvin ja tekstein”

  1. Mitenkä sattui että omalle mökille on 85km, olenko siis melko keskimääräinen suomalainen? Joka tapauksessa, hyvä testi, pitääkin vinkata parille tutulle, jotka tuntuvat olevan kaikilta periaatteilta skeptisiä sähköautoja kohtaan..

    • Taidat olla ainakin mökkireissun suhteen. Mutta kuvissa esiintyvä Tesla on siinä määrin kallis, että keskimääräinen mökkiläinen ei taida voida sellaista hommata. Mutta muutama vuosi vielä tuotekehitystä ja hintojen pudotusta, niin kyllä se siitä…

Kommentointi on suljettu.